Jeugdfonds Sport & Cultuur helpt!

Wij vinden het belangrijk dat alle kinderen die graag willen bij ons kunnen voetballen. Want ondanks de Coronacrisis mag de jeugd gelukkig wel blijven trainen.

Maar wat als het lastig is, is om de contributie te betalen? Het Jeugdfonds Sport & Cultuur Groningen helpt! Zij betalen de contributie en / of benodigdheden voor kinderen en jongeren uit gezinnen waar thuis te weinig geld is.

Hoe werkt het?

Je kunt als ouder / verzorger niet zelf een aanvraag indienen bij het Jeugdfonds Sport & Cultuur Groningen. Dat kan alleen gedaan worden door een intermediair, bijvoorbeeld de leerkracht, iemand van het sociaal wijkteam, schuldhulpverlening of van jeugdzorg. Hij of zij kent de spelregels en weet of je kind in aanmerking. Als de aanvraag goedgekeurd is, kan je kind vaak al binnen drie weken sporten. 

Wat is het bedrag?

Het Jeugdfonds Sport & Cultuur bepaalt het bedrag op basis van de hoogte van de bijdrage en eventueel de benodigdheden. Na goedkeuring van de aanvraag wordt de bijdrage rechtstreeks aan ons betaald. Je ontvangt eventueel ook een waardebon voor attributen die ingeleverd kan worden bij een sportwinkel in de buurt. De intermediair kan daar meer over vertellen.

Wil je een aanvraag indienen? Download dan alvast de onderstaande ouderkaart, vul hem in en neem hem mee naar de afspraak met de intermediair.

Ouderkaart Jeugdfonds Sport & Cultuur

Voor nadere informatie kun je hun flyer bekijken via onderstaande link:

Ouderflyer Jeugdfonds Sport & Cultuur (2020)